A kettővel előző posztban Késes Szent Alia kommentje nyomán gondolkodtam rajta, hogy a baloldali (etnomazochista) ideológia nem szükségképpen ellenséges Izraellel, csak ha úgy gondolja, hogy Izrael is fehér ország, azaz ők is mi vagyunk. Az etnomazochizmusnak nincs is más lehetősége, ha a zsidók nem miközénk tartoznak, akkor ők csakis elnyomott kisebbség lehetnek, az általuk elkövetett emberijogsértések onnantól értéktelenek és érdektelenek, ahogy a megannyi afrikai fekete (vagy arab) diktátor feketékkel (vagy arabokkal vagy akárkikkel) szembeni atrocitásai is érdektelenek, és csak a fehérek feketékkel szembeni atrocitásai számítanak.

Ami rossz, az nem is igaz

2014.02.15. 07:45

Sok ember hajlamos azt gondolni, hogy ami rossz, az egyben hazugságon alapul, a rossz dolgok a puszta rosszaságuk által visszahatnak az őket megalapozó elméletekre, és azokat érvénytelenítik. Gyakori példa, hogy nacionalisták nem hiszik el, az ő nemzetük bármi rosszat tett volna a múltban. De a hideg fejű, kritikus gondolkodású modern szekuláris humanisták is gyakran beleesnek ebbe a csapdába, és mivel a modern nyugati világ fősodra ilyen irányultságú, inkább ilyen példákat fogok sorolni.

Érdekesnek találom, hogy Oroszország kapcsán gyakran megemlítik a homoszexuálisok ottani üldöztetését, hallani különböző bojkott-mozgalmakról ennek kapcsán, és általánosságban az embernek olyan benyomása alakul ki, hogy Oroszország az egyik leginkább melegellenes ország lehet a Földön (talán Iránnal és Szaúd-Arábiával közösen, de Oroszországot sokkal gyakrabban halljuk ebben a kontextusban).

Tegyük fel, hogy a szubszaharai feketék agytérfogata szignifikánsan kisebb az európai fehéreknél. (Beals et al., 1984, erre a mérési eredményre jutott, Table 2, 1276 vs 1362 ccm) Vajon nem lenne jobb, ha ezt a tudást a tudósok megtartanák maguknak? Egyáltalán, minek méricskélik a koponyákat, mint a nácik?

Figyelmeztetés nélkül törlök minden olyan kommentet, amit törvénysértőnek gondolok, egyben a kommentelőt határozatlan időre kitiltom a blogról. Ha valaki BTK-ba ütközőt lát egy kommentben, kérem jelezze (akár egy itteni kommentben, akár indapassos üzenetben, akár más módon), igyekszem gyorsan eljárni. A biztonság kedvéért (hátha éppen nyaralok vagy nem vagyok elérhető) a blog.hu adminját is kérem értesíteni ilyen esetekben.

süti beállítások módosítása